Wat is een virtuele tour?

wat-is-een-virtual-tour.jpg

Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf gezien wordt, heeft u indrukwekkend beeldmateriaal nodig. Traditionele foto's die de aandacht pakken, en virtual tours die de aandacht vasthouden. Maar wat is precies een virtual tour?

Een virtual tour in vijf zinnen

Een virtual tour is een digitale rondleiding door verschillende ruimtes. 
Elke ruimte wordt vastgelegd door middel van interactieve foto's.
Een interactieve foto is een afbeelding waarin u, door middel van de beweging van uw muis of vinger, letterlijk kunt rondkijken. 
Met speciale software kunnen er in de ruimte linkjes worden toegevoegd die naar andere ruimtes leiden.
Hierdoor kan de kijker zelf 'rondkijken' in elke ruimte waar een interactieve foto is gemaakt en dat maakt het een digitale rondleiding oftewel een virtual tour.

Kort stukje techniek

Elke interactieve foto die ik maak bestaat uit 18 traditionele foto's die door middel van speciale software naadloos aan elkaar worden geplakt. Dit resulteert in een super hoge kwaliteit waarbij het mogelijk is om in te zoomen of groots weer te geven.

Gezien worden

Als een ruimte, of de inrichting ervan, voor uw bedrijf belangrijk is dan wilt u deze natuurlijk zo professioneel mogelijk laten zien. Maar hoe gebruikt u een virtual tour in uw voordeel?

Allereerst kunt u – of ik, net wat u wilt – de virtuele tour op uw website integreren. U zult merken dat bezoekers veel langer op uw pagina blijven kijken. Tot wel 500% langer! Dit geeft u de mogelijkheid om uw ruimtes optimaal te presenteren en uw boodschap op een speelse manier te communiceren. Een bijkomend voordeel is dat u door de langere bezoeken ook stijgt in de onbetaalde zoekresultaten op Google.

Onderzoek toont aan dat hotelkamers met een virtual tour tot 67% vaker geboekt worden.

Google Maps en Facebook

U kunt de interactieve foto's die gemaakt zijn voor de virtual tour ook gebruiken voor uw bedrijfsvermelding op Google en Google Maps. Dat wil zeggen dat mensen die uw bedrijf via Google Maps hebben gevonden gelijk even binnen kunnen kijken. Super handig.

Ook Facebook ondersteunt ook het plaatsen van interactieve foto's. U zult merken dat deze berichten veel meer bereik halen dan traditionele foto's of een link naar uw website.

Wist u trouwen dat de grootste fabrikant van VR-brillen, Oculus, eigendom is van Facebook? 

VR bril

Om de interactieve ervaring helemaal compleet te maken kunt u de tour ook bekijken op een VR bril. Het beeld volgt de bewegingen van uw hoofd en laat u zo rondkijken. Met een speciale afstandsbediening kunt u op de linkjes klikken door er simpelweg naar te wijzen. Een ervaring die u eigenlijk een keer meegemaakt moet hebben.

84% van de bedrijven met een virtual tour zegt daardoor meer klanten te hebben gekregen. 

Zien doet geloven

Ik kom graag bij u langs voor een uitgebreide demonstratie van de mogelijkheden. Kleine waarschuwing vooraf: Hou u vast want het internet staat vol met filmpjes van mensen die tegen een virtuele tafel leunen en omvallen.

 
 

Doe-het-zelf tip

Er zijn verschillende kleine – en betaalbare – camera's op de markt die met één druk op de knop een interactieve foto van de ruimte maken. Omdat deze camera geen 18 maar slechts twee foto's aan elkaar plakt is de kwaliteit beduidend minder. Ook heeft u speciale software nodig om de interactieve foto's op uw website te integreren en u kunt geen linkjes toevoegen naar andere ruimtes. Mocht u dit toch willen uitproberen dan is Insta360 één van de betere fabrikanten op dit gebied.

Previous
Previous

Maximaal indruk maken met uw foto's?