Maximaal indruk maken met uw foto's?

U heeft mooie foto's laten maken en wilt natuurlijk dat deze gezien worden door (potentiële) klanten. Daarom plaatst u de foto's op uw website en deelt u ze natuurlijk ook op sociale media kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Om ervoor te zorgen dat uw foto's niet over het hoofd worden gezien, zult u moeten opvallen. Niet alleen met de foto zelf, maar ook door de maximale ruimte van het scherm te benutten.

Drie foto eigenschappen zijn hiervoor belangrijk; de oriëntatie, aspect ratio en resolutie. Ik leg u in dit bericht uit wat het betekent en waarom het zo belangrijk is.

Ik begrijp dat dit misschien wat taaie – lees saaie – materie is, dus als u een oplossing zoekt voor dit 'gedoe', scroll dan snel naar beneden.

Oriëntatie

Wat is oriëntatie?

De oriëntatie is de stand van een foto; horizontaal of verticaal.

Waarom is de oriëntatie belangrijk?

Het is belangrijk om te weten hoe, of beter, met welk beeldscherm uw foto's bekeken gaan worden.

Een verticale foto maakt veel meer indruk op een verticaal scherm. Hetzelfde geld voor horizontale foto's op een horizontaal scherm.

Oftewel; u benut de beschikbare schermruimte optimaal.

wat-is-orientatie.png

Meten is weten

U gaat er misschien van uit dat uw website op een computerscherm bekeken wordt, dus horizontaal. Maar is dat ook zo?

Tegenwoordig worden steeds meer websites voornamelijk bezocht met mobiele apparaten. De statistieken voor uw website kunt u gemakkelijk meten met bijvoorbeeld Google Analytics.

Voor de beste ervaring op uw website, stemt u de foto's dus af op het apparaat van de bezoekers.

Ik zal u daarom altijd vragen waar u de foto's voornamelijk voor gaat gebruiken. Door daar tijdens het fotograferen rekening mee te houden kunt u de gemaakte foto's optimaal benutten.

Tot zo ver de foto oriëntatie. Hou vol, nog twee eigenschappen te gaan…

Aspect ratio

Wat is aspect ratio?

Aspect ratio, ook wel beeldverhouding genoemd, is de verhouding tussen de breedte en de hoogte van uw beeldmateriaal. Het wordt aangegeven met twee cijfers die door een dubbele punt worden gescheiden.

what-is-aspect-ratio.png

Uw televisie is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld. Vroeger hadden TV's een aspect ratio van 4:3. Tegenwoordig heeft bijna iedereen – met uitzondering van enkele grootouders – een breedbeeld TV met een aspect ratio van 16:9.

Waarom is de aspect ratio belangrijk?

Alle grote sociale media kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter stellen specifieke eisen aan de aspect ratio van uw foto's.

Neem Instagram bijvoorbeeld. Jarenlang was het alleen mogelijk om vierkante foto's te plaatsen. Inmiddels mag u er ook horizontale en verticale foto's plaatsen, maar met beperkingen aan – u raadt het al – de aspect ratio.

Om ervoor te zorgen dat uw foto's niet over het hoofd worden gezien, is het verstandig foto's te plaatsen met de maximaal toegestane aspect ratio.

Het linker bericht oogt veel rommeliger dan het rechter bericht. Drie keer raden welk bericht meer indruk achterlaat…

instagram-example.png

Bent u er nog? Super. Snel door naar de laatste eigenschap en, tromgeroffel, de oplossing natuurlijk.

Resolutie

Wat is resolutie?

De resolutie beschrijft het aantal pixels van een foto of een beeldscherm. Hoe meer pixels een foto heeft, hoe groter deze zonder kwaliteitsverlies kan worden weergegeven.

Waarom is de resolutie belangrijk?

Net als bij de aspect ratio stelt ieder sociaal media kanaal een maximum aan het aantal pixels. Het is mogelijk een grote foto (met veel pixels) te uploaden naar Facebook maar die zal automatisch worden verkleind met onscherpte als gevolg.

Voor een haarscherpe foto is het dus verstandig om de afbeelding vooraf te verkleinen, zodat het precies voldoet aan alle eisen.

Oplossing

Wilt u verzekerd zijn van mooie foto's die u direct overal kunt plaatsen?

Met mijn sociale media pakket lever ik, voor maar €2,50 extra per foto, alle foto's aan in alle formaten en voor alle kanalen. Netjes gerangschikt in mapjes zodat u er geen 'gedoe' aan heeft.

Hoe handig is dat?

Voor vragen over dit bericht of meer informatie over het sociale media pakket, kunt u altijd contact met mij opnemen voor een goed gesprek.

Next
Next

Wat is een virtuele tour?